Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Senaste nytt om Vårdförbundets blockad och neutralitet

Nu har blockaden för Vårdförbundets medlemmar trätt i kraft. Till Naturvetarna och våra medlemmar har Vårdförbundet inkommit med en begäran om neutralitet.

Naturvetarna kan dock inte kollektivt gå ut och kräva neutralitet av medlemmarna då det är en individuell rättighet som tillfaller varje enskild anställd och medlem.

Publicerad:

Naturvetarna uppmanar ändå att du som medlem förhåller dig neutral till konflikten vilket i grova drag innebär följande:

• Du ska stå till arbetsgivarens förfogande under ordinarie arbetstid och utföra de arbetsuppgifter som normalt ska utföras och vid behov arbeta mertid eller övertid.

• Vid behov ta extra pass om någon är sjuk eller VABar.

• Inte jobba mertid eller övertid istället för en kollega som är med i Vårdförbundet som egentligen skulle jobbat mertid/övertid men inte kan det pga blockaden.

• Inte ta extra pass för någon kollega som är medlem i Vårdförbundet och som skulle tagit passet på mertid/övertid men inte kan det pga blockaden.

Du anmäler din neutralitet till din närmaste chef. Om arbetsgivaren skulle kräva att du ska gå in och jobba för en kollega som omfattas av blockaden hör du av dig till Naturvetarnas kansli för råd och stöd. kor@naturvetarna.se.

Här kan du läsa mer om det.