Frågor & svar
Om oss

Geosektionens styrelse

Felix Makowsky, ordförande

Arbetar för närvarande som geolog på Scandinavian Infra med fokus på tunnelproduktion. Har tidigare jobbat som fältgeotekniker och entreprenadgeolog och har kompletterat denna praktiska erfarenhet i fält och produktion med modellering, programmering och produktionssimulering. ”Mitt övergripande mål är att överbrygga det glapp mellan utbildning och yrkesliv som jag själv till viss del upplevde under min tid som student.” Tog masterexamen i geologi vid Stockholms universitet 2015.

Tobias C. Kampmann, vice ordförande

Arbetar som handläggare på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Tidigare karriär som forskare i malmgeologi på Luleå tekniska universitet. Utbildningsbakgrund med fokus på berggrunds- och malmgeologi från RWTH Aachen University (B.Sc.), Tyskland, samt från Lunds universitet (M.Sc.) och Luleå tekniska universitet (PhD).

Tobias tror att Geosektionen kan ta en nyckelroll i frågan om kompetensförsörjningen till den svenska geosektorn. Det finns ett tydligt behov att rekrytera fler studenter och förbättra nätverkandet mellan akademin och industrin för att säkra branschens kompetensbehov.

Otto Pile, kassör

Fil.mag. i jordartsgeologi. Efter ett antal projektanställningar har jag sedan 15 år arbetat på SGU. Min huvudsakliga arbetsuppgift är kartläggning och beskrivning av Sveriges jordarter inom avgränsade områden.

 

 

 

Liselott Kutscher, sekreterare

Geo_liselott_130.jpg

Arbetar som miljökonsult på WSP inom sektionen för förorenade områden. Jag arbetar i dagsläget bland annat med sulfidbergsproblematik i anläggningsbranschen och i gamla gruvområden, miljötekniska utredningar och riskbedömningar av förorenade områden. Jag har även arbetat en hel del med vattenvårdsutredningar och dagvattenutredningar. Jag har i grund och botten en Fil.mag i geovetenskap med inriktning mot berggrundsgeologi och geokemi samt en Fil.Lic i Maringeologi.

 

Magnus Johansson, ledamot

Jobbar för närvarande på SGU med materialförsörjning och har ett förflutet som anställd, egenföretagare och konsult, där jag bland annat arbetat med industrimineral, markmiljö, bergtäkter, tillståndsfrågor och dammsäkerhet. Har en bred akademisk bakgrund med dubbel Magisterexamen i Geologi och Naturgeografi från Universitetet i Hannover och är Europageolog (EurGeol).

 

Gerhard Schwarz, ledamot

Arbetade i mer än 25 år som Geofysiker vid SGU i Uppsala där han ansvarade för observationer av jordens magnetfält i tid och rum. Arbetade även med geotermi samt ytnära
frågor. Gerhard är uppvuxen och utbildad i Tyskland där han sedan var involverad i interdisciplinära undersökningar av aktiva och passiva kontinentalränder i nästan 20 år. Idag är han pensionerad, men fortfarande mycket intresserad i geovetenskaper samt samhällspolitiska frågor.

 

Michaela Åberg Seliö, ledamot

Geo_michaela_130.jpg

Är projektledare för underhåll av berg och tunnel i region Mellersta för Trafikverket. Har tidigare jobbat som konsult inom infrastruktur och samhällsuppbyggnad som uppdragsledare/teknikansvarig inom bergteknik. Dessförinnan har jag erfarenhet inom gruvindustrin med gruvplanering och som karterande geolog. Fil.mag i berggrundsgeologi från Uppsala universitet.

 

Karolina Lagerquist, studentledamot

Geo_karolina_130.jpgÄr i slutet av min kandidatutbildning i geologi, geokemi & geofysik vid Stockholms universitet. Har jobbat på däck i Stockholm skärgårdstrafik och även med provtagning till sjöss. Tycker om att jobba i fält och labb samt med geologi kopplat till hållbarhet och miljöfrågor.

Under min tid på utbildningen har jag engagerat mig som studentrepresentant vid Institutionen för geologiska vetenskaper och jag ser fram emot att jobba vidare med kopplingen mellan studenter och arbetsmarknad inom geosektionen.

 

Volker Kelm, ledamot

Volker_Kelm_SVT_130px.jpgJag jobbar på Gislaveds kommun, främst med frågor som rör förorenade områden och grundvatten. Mål är att utveckla strategier samt att främja utvecklingen på området. Vid sidan om driver jag forskningsprojekt tillsammans med Göteborgs Universitet, bla. om klorerade kolväten, PFAS och riskbedömning. Jag tog examen i geologi med fördjupning i kemi vid universitetet i Giessen, Tyskland. Intressant i det här sammanhanget är att min utbildning integrerade geologi och geoteknik. Jag brinner för att sprida kunskap och belysa nödvändigheten av en gedigen naturvetenskaplig kompetens på myndighetssidan. Jag anser att nätverkandet är en otroligt viktig del i vår vardag. Du kan aldrig veta allt på ditt område, men du måste alltid veta vem du kan ringa för att få svaret. Bild: SVT.


Hanna Lundström, studentledamot

Geosektionen Hanna .jpgStuderar på masterprogrammet I geovetenskap med inriktning mot naturgeografi vid Uppsala universitet. Har tidigare en kandidat i geovetenskap från Stockholms universitetet. Innan kandidaten läste jag ett år geografi vid Stockholms universitet. Har sommarjobbat som fältgeotekniker och gjort en jordartskartering. Tycker att frågor som hållbar utveckling och landskapsutveckling är spännande.

Senast uppdaterad: