Avvikande öppettider den 15-16 oktober, se Kontakta oss - Naturvetarna

Frågor & svar
Nyheter

Ny logga inspireras av Naturvetarnas medlemmar

Har du lagt märke till att nyhetsbrev, webb och andra naturvetarkanaler fått ett nytt utseende? Nu byter Naturvetarnas logga kostym för att signalera det moderna och hållbara förbund vi är idag, men även för att tydligare lyfta det som våra medlemmar är proffs på - naturvetenskap.

Publicerad:

Naturvetarnas medlemmar ligger i framkanten av samhällsutvecklingen och bidrar till stora framsteg inom vetenskap och grön omställning.

– Det vill vi att Naturvetarnas varumärke ska förmedla. Därför har vi tagit fram en ny logga som skapar en ordbild av bokstäverna N och V, samt att vi bytt ut färgpaletten till färger som inspireras av naturen, säger Petra Malm Danielson, avdelningschef för Marknad & samhällspolitiskpåverkan.

Varför behövdes en ny logotyp?

– Den gamla har gjort sitt. Förkortningen Na i logotypen har alltid varit svårförklarad, och inte heller speciellt logisk i sin förkortade form. Vi vill ha en symbol och en färgsättning som känns modern och lätt att använda sig av, och som både kan stå för sig själv och tillsammans med hela förbundsnamnet.

Vad står symbolen för?

– Den enkla förklaringen är en kortform av Natur och Vetare. I sin runda form så vill vi spegla att det finns många olika medlemsgrupper och kompetenser, men där alla sätter vetenskapen i fokus (V:na som skapar den inre delen av cirkeln). Sedan kan man alltid göra sin egen tolkning av en grafisk form. En symbol för att vi sitter med vid förhandlingsbordet, eller liknelser vid en blomma och en atom, är några kommentarer jag hört hittills. Vad tycker du själv?

Den nya logotypen och grafiska profilen kommer successivt ändras i alla våra kanaler och hos samarbetspartners.